2. kongres glaukomatologa Srbije 15-16.05.2015.

Drage kolege, dragi prijatelji!

Dobro došli na 2. Kongres glaukomatologa Srbije!

Kao što smo najavili na 1. Kongresu glaukomatologa Srbije 2013. god., nastavljamo tradiciju i ponovo se družimo na Kopaoniku, našoj planinskoj lepotici. Posle uspešno organizovanog 1. Kongresa UGLaS-a, nadajmo se da će 2. Kongres biti još uspešniji.

Pored pozivnih predavanja, simpozijuma i slobodnih tema iz oblasti glaukoma, želimo da Vam predstavimo novi dijagnostički i terapijski vodič Evropskog udruženja glaukomatologa iz 2014. god.

Posebni značaj ovog Kongresa predstavlja i prezentacija Registra pacijenata obolelih od glaukoma u Republici Srbiji, jer se planira da 2015. god. glaukom bude proglašen za hroničnu nezaraznu bolest sa obavezom prijavljivanja, tako da ćemo u bliskoj budućnosti imati jasniju sliku o broju obolelih od ove teške bolesti u Republici Srbiji. Na taj način če Udruženje glaukomatologa Srbije, Institut za javno zdravlje Republike Srbije zajedno sa Vama moći da kreiraju doktrinu za rano otkrivanje, praćenje i lečenje glaukomnih pacijenata u cilju smanjenja broja slepih i slabovidih osoba.

U ime Upravnog odbora UGLaS-a, Organizacionog odbora kongresa i naših prijatelja i sponzora Kongresa, pozivam Vas da svojim učešćem pomerimo granice dijagnostičkog i terapijskog pristupa glaukomu na dobrobit naših pacijenata.

Kongres će se održati pod sloganom: Disce sed a doctis, indoctos ipse doceto! (Uči, ali od učenih, a neuke sam pouči!)

Predsednik Udruženja glaukomatologa Srbije

Prof. dr Predrag Jovanović

 

 

 

SHARE IT: